ОПТИМУС съдейства при подготовката на документи за кандидатстване за американски визи тип B1/B2 - за пътуване до САЩ с цел туризъм, посещение на роднини и приятели или бизнес.

Свържете се с нас за да запазите час за подготовка на Вашите документи за кандидатстване за американски визи.

Какво Ви предлагаме?

 • Попълване на задължителния формуляр за кандидатстване за виза за САЩ – DS-160;
 • Запазване на час и дата за интервю в Американското консулство;
 • Пълна консултация за всички документи, необходими за кандидатстване, според Вашия профил;
 • Организиране на обратна доставка на Вашата виза и паспорт  до адрес или офис на куриерска фирма TNT*

Как става подаването на документи за виза за САЩ?

 • Документи за туристическа виза за САЩ се подават в офиса на агенция „Оптимус”.
 • Подаването трябва да е лично, освен в случаи, когато кандидатства семейство.

 Какви документи и информация са необходими за попълване на формуляр DS-160 и насрочване на интервю?

 При подаване на документи за туристическа виза, трябва да имате налични:

 • Копие от вносна бележка за платена консулска такса за американска виза в EasyPay – цената на визата, платима към Американското посолство е 160 USD, които са дължими само в български левове.  За да заплатите, ние ще попълним и ще Ви предоставим платежната бележка.
 • Валиден международен паспорт – представя се оригинал. За български граждани, валидността на паспорта трябва да покрива планирания престой в САЩ.
 • Снимка за виза, с размери 5 x 5 см. – квадратна – от последните 6 месеца (хартиено и електронно копие).   Точните изисквания на Американското консулство са: размери: 51 mm x 51 mm /минимално допустими размери: 600 pixels (ширина) x 600 pixels (височина) и максимално допустими 1200 pixels (ширина) x 1200 pixels (височина)/, като снимката не трябва да бъде повече от 240 KB. Лицето трябва да бъде в пълен анфас и да заема около 50% от общата площ на снимката. Размерът на лицето на снимката трябва да бъде между 25 и 35 мм. Снимката трябва да бъде направена на светъл едноцветен фон.
 • Следната информация:
  1. име, адрес, телефонен номер и статут на лицето, което желаете да посетите в САЩ или име, адрес и телефонен номер на хотела, в който ще отседнете;
  2.  име и дата на раждане на родители и съпруг/а, деца;
  3. име, адрес и приблизителни дати на посещение на средни и висши учебни заведения, които сте посещавали (само за мъже);
  4. име, адрес и телефон на фирмата/организацията в която работите/учите в момента;
  5. име, адрес, телефон на предишни местоработи и приблизителни дати на назначение и приключване на работата;
  6. дати на последните Ви 5 влизания в САЩ (ако е приложимо);
  7. копия на предишни американски визи или дати на издаване на същите (ако е приложимо).

Какви документи трябва да представите в Американското консулство?

 • Потвърждение за попълнен на английски език формуляр DS-160;
 • Всички останали документи, представени и комплектовани от агенция „Оптимус” по указан от консулството начин;
 • Потвърждение за дата и час на интервю, предоставено от агенция „Оптимус”;
 • Международен паспорт

 

       Изисква се да се явите лично на интервю в посолството на САЩ в България.  Вариант за кандидатстване за туристическа виза само по документи и без интервю съществува единствено за български граждани, които са: над 80 г. ; под 14 г., когато и двамата им родители притежават валидни американски визи; подновяват своята туристическа виза за САЩ, ако тя е издадена след 2007 г.

        Интервюта за виза за САЩ се провеждат от понеделник до петък в Посолството на САЩ в София. Важно е да знаете, когато планирате своето пътуване до САЩ, че обикновено налични свободни дати за интервю има след 1 до 4 седмици. Имайте предвид, че решението дали да даде или откаже виза е изцяло в правомощията на интервюиращия консул.

Как се провежда интервюто?

       Интервюто за американска виза може да се проведе както на английски, така и на български език. Обикновено продължителността му  е няколко минути. Консулът задава въпроси, свързани с пътуването Ви – къде отивате, при кого, защо, кой плаща пътуването Ви. Може да  попита за работата Ви, семейството Ви и други.

       Ако не се чувствате сигурни във владеенето на английски език, поискайте да се проведе на български език.

В рамките на какъв срок се издава визата?

        Стандартното време за разглеждане на документите Ви и полагане на виза в паспорта, след одобрение при интервю, е 2-3 работни дни . В някои случаи се налага по-специален обстоен преглед, който продължава средно до 30 дни. Валидността на визата се определя от интервюиращия консул.

Как се получава паспортът с положената виза?

         Паспортът с положената виза могат да бъдат получени само с т.нар. “премиум услуга” чрез куриерските услуги на TNT/FedEx. Услугата по получаване на документите в офис на TNT/FedEx или на посочен адрес е $11.25.  Нашият екип ще Ви съдейства да заплатите таксата за доставка. След извършване и обработка на плащането (около 2 дни), консулството изпраща документите до офис на TNT/FedEx или на посочения от Вас адрес.